Home Sweet Italy


Toscane/Elba
Vellano - La Marinella

Dit romantisch gelegen huis ligt even buiten het karakteristieke vroegmiddeleeuwse dorpje Vellano. Via een romantisch laantje met aan weerszijden olijfbomen komt u bij het huis. Vanuit het huis en de tuin heeft u een prachtig weids uitzicht over de groene vallei.

Indeling

Begane grond: ruime eetkeuken met open haard en magnetron, middelgrote zitkamer met divan, tv en dvd, 2-persoonsslaapkamer met 2-persoonsbed. 2-persoonsslaapkamer met twee 1-persoonsbedden, die aan elkaar te schakelen zijn. Alle vertrekken zijn op een zeer smaakvolle manier ingericht met prachtige details op de plafonds. Buiten heeft u de beschikking over een ruime tuin met een prachtig uitzicht over de vallei. Ligstoelen aanwezig. De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. Naast de woonkamer nog een extra toilet. Ook een wasmachine is aanwezig. Ruime parkeergelegenheid.

De omgeving

Het dichtsbij gelegen dorpje is Vellano (hoogte 500m), dat als een 'plaatje' tegen de rotswand ligt gekleefd. Vellano behoort tot een van de tien vroegmiddeleeuwse 'Castella'-dorpjes, gelegen langs de valleien 'Val di Torbola' en 'Val di Forfora'. Deze regio is tot beschermd gebied verklaard, hetgeen o.a. betekent dat er geen nieuwbouw mag plaatsvinden om zo het historisch karakter zo veel mogelijk te bewaren. Het landschap met zijn heuvels en bergen is van een uitzonderlijke schoonheid; o.a. door de uitzichten op dichte kastanjebossen, olijfgaarden, fruitbomen etc. Naast de gebruikelijk asfaltwegen zijn al deze dorpjes met elkaar verbonden door wandelpaden en zijn goed in kaart gebracht. De hoogte van dit berg-/heuvelland varieert van 100 m tot de hoogste berg in de omgeving, de Battifolle van 1.106 m. Dit natuurgebied valt onder de provincie Pistoia en is bekend onder de naam 'Valdinievole'. Het is gelegen in het hart van Toscane en is bekend om zijn excellente keuken en superieure wijnen. Er zijn dan ook veel restaurantjes in de omgeving waar men tegen schappelijke prijzen uitmuntend kan eten en drinken. Beneden in de vallei ligt het stadje Pescia. Er is een skigebied in Abetone (60km) en er zijn zandstranden in de kustplaatsen Viareggio en Lido di Camaiore. (40km). Dichterbij bevindt zich het met oude stadswallen omringde Lucca en het kuuroord Montecatini Terme met zijn thermische baden en een 18-hole golfbaan. In de nabije omgeving bevinden zich verschillende zwembaden, tennisbanen en een pony-manege.

Bereikbaarheid

Het dorpje Vellano ligt op 15 min. rijafstand van Pescia. Reistijd van Pescia naar Florence of Pisa per trein of auto is plm. 1 uur. Beide plaatsen hebben een internationaal vliegveld met autoverhuurmogelijkheden.

Prijzen

3 - 4 personen

01.01.2011 - 04.06.2011
01.10.2011 - 31.12.2011

€ 400

04.06.2011 - 01.10.2011

€ 500


Genoemde prijzen zijn per week en worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Minimum verblijf is 1 week. De week loopt van zaterdag 16.00 uur tot de daaropvolgende zaterdag 10.30 uur. Het maximum aantal personen (4) mag niet overschreden worden.


Goed om te weten voor het reserveren

Prijzen zijn inclusief:
- bedlinnen, keukendoeken en badhanddoeken (excl. strandlakens) per week verschoond.
- elektriciteit, gas en water.
- schoonmaakkosten.
- verwarming: momenteel is er alleen verwarming in de keuken (open haard) en in de woonkamer en badkamer.Contact |  Beschikbaarheid |  Huizenoverzicht Toscane |  Toeristische informatie |  Naar boven |  Home